«Η συμμορία έσπειρε τον τρόμο. Τώρα, οι οδηγοί της Μόσχας μπορούν να ανασάνουν με ανακούφιση», ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ρωσικής αστυνομίας Βλαντίμιρ Μάρκιν σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες της πλέον αιμοσταγούς συμμορίας συνελήφθησαν και ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Ρώσικα ΜΜΕ, ένας άνδρας σκοτώθηκε και άλλοι πέντε συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών της ρωσικής αστυνομίας για τη διαλεύκανση μιας σειράς ληστειών και ανθρωποκτονιών από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι τους τελευταίους μήνες.

Τα μέλη της συμμορίας προέρχονταν κυρίως από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας. Άλλοι τέσσερις ύποπτοι καταζητούνται και όλοι τους κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν δώσει στη συμμορία το παρατσούκλι GTA επειδή ο τρόπος δράσης της ήταν παρόμοιος με αυτόν στο βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto. Οι δράστες έριχναν καρφιά σε οδικές αρτηρίες για να ακινητοποιήσουν τα οχήματα. Κατόπιν λήστευαν και σκότωναν τους οδηγούς και τους συνεπιβάτες τους, όταν κατέβαιναν από το αυτοκίνητο για να αλλάξουν το σκασμένο λάστιχο.

Η συμμορία επέλεγε τα θύματά της στην τύχη και ήταν ιδιαίτερα βίαιη. «Δεν τους ένοιαζε το ποσό. Συχνά σκότωναν για ελάχιστα χρήματα», είπε ο Μάρκιν.