Διαβαθμισμένα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας που περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με το αντιτορπιλικό HMS Defender και τον βρετανικό στρατό, βρέθηκαν σε μια στάση λεωφορείου στο Κεντ.

Τα έγγραφα, περίπου 50 σελίδες συνολικά, βρέθηκαν την Τρίτη το πρωί, από ένα άτομο το οποίο θέλησε να παραμείνει ανώνυμο. Το άτομο αυτό, μόλις συνειδητοποίησε την ευαίσθητη φύση του περιεχομένου, επικοινώνησε με το BBC.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC κάποια από αυτά τα έγγραφα αφορούν στην πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στη διέλευση του πλοίου από τα ουκρανικά ύδατα στα ανοικτά της ακτής της Κριμαίας την Τετάρτη.

Εξετάζουν επίσης την πιθανή στρατιωτική παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ και των λοιπών συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ από την περιοχή.

Η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τη διαλεύκανση της περίεργης υπόθεσης.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι ένας υπάλληλος είχε αναφέρει την απώλεια ευαίσθητων αμυντικών εγγράφων, προσθέτοντας: «Θα ήταν ακατάλληλο να σχολιάσουμε περαιτέρω».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.