Μια ταμίας σούπερ μάρκετ στην Τζόρτζια έπεσε νεκρή από τις σφαίρες πελάτη του καταστήματος έπειτα από διαπληκτισμό για τη χρήση μάσκας προστασίας προτού άλλοι τρεις άνθρωποι – ανάμεσά τους ο ένοπλος και ο ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας του καταστήματος – τραυματιστούν σε ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, ανακοίνωσε το γραφείο της σερίφη της κομητείας.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 13:00 στο Big Bear Supermarket της κομητείας ΝτιΚάλμπ, διευκρίνισε η σερίφης Μέλοντι Μάντοξ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Διαπληκτίστηκαν για τη μάσκα. Δεν ξέρω αν φόραγαν, ή αν δεν φόραγαν. Ο καθένας έχει την άποψή του για τη χρήση της μάσκας, το ζήτημα είναι λεπτό αυτή την περίοδο», ανέφερε η κυρία Μάντοξ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Στο κατάστημα υπήρχαν αρκετοί πελάτες όταν έγινε το φονικό. Ο πελάτης με τον οποίο διαπληκτίστηκε η ταμίας τράβηξε όπλο και τη σκότωσε. Ο φρουρός άνοιξε κατόπιν εναντίον του και τον πέτυχε μια-δυο φορές, σύμφωνα με τη σερίφη.

Οι επιχειρήσεις στην Τζόρτζια μπορούν να ζητούν από τους πελάτες να φορούν μάσκες για να αποτρέπεται η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να τους το επιβάλλουν, δυνάμει εκτελεστικών διαταγμάτων του κυβερνήτη της πολιτείας, του Ρεπουμπλικάνου Μπράιαν Κεμπ.

Η κυρία Μάντοξ δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων οι οποίοι τραυματίστηκαν. Είπε πως όλοι διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου ο φρουρός νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση αφού χτυπήθηκε από δύο σφαίρες.

Ο φρουρός υπηρετούσε για 30 χρόνια στην αστυνομική διεύθυνση της ΝτιΚάλμπ και παραμένει έφεδρος βοηθός σερίφη της κομητείας. Ζει επειδή φόραγε αλεξίσφαιρο, διευκρίνισε η κυρία Μάντοξ.