Κορυφώνεται η ένταση ανάμεσα στον πρίγκιπα Χάρι και το παλάτι μετά την τελευταία συνέντευξη του πρώτου και τα όσα είπε για τη βασιλική οικογένεια και τον τρόπο που τον μεγάλωσε ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εξοργιστεί, με ανώτερους βοηθούς του παλατιού να καλούν τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ να παραιτηθούν από όλους τους τίτλους τους, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντη» επίθεση στη βασιλική οικογένεια.

Οι συγκεκριμένοι βοηθοί μίλησαν στη Daily Mail για μια αυξανόμενη αίσθηση «απογοήτευσης και προδοσίας». Αυτό που τους έκανε ιδιαίτερη αίσθηση είναι η «σοκαριστική» κριτική του πρίγκιπα Χάρι στον τρόπο που τον μεγάλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος, αφήνοντας έμμεσα αιχμές και τη βασίλισσα και τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι που μπόρεσε να το κάνει αυτό στη βασίλισσα όταν ο Δούκας του Εδιμβούργου μόλις είχε πεθάνει», είπε ένας βοηθός. «Το να σύρει τον παππού του σε αυτό, είναι τόσο σοκαριστικό και μεγάλη ασέβεια», πρόσθεσε.

«Ο Δούκας του Σάσεξ έχει περάσει αρκετό χρόνο να επιτίθεται στο παλάτι, που – όπως λέει- του έχει προκαλέσει τόσο πόνο. Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι αν δεν σου αρέσει το παλάτι, τότε δεν πρέπει να έχεις τους τίτλους».

Μια άλλη πηγή σημείωσε πως «θα έπρεπε να θέσουν σε αναστολή τους τίτλους, ώστε να υπάρχουν ακόμη, αλλά να μη χρησιμοποιούνται. Πρέπει να γίνουν απλώς ο Χάρι και η Μέγκαν. Και αν αρνούνται να το κάνουν, πρέπει να εξηγήσουν το γιατί».

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στον Αμερικανό ηθοποιό Νταξ Σέπαρντ (Dax Shepard) και στο podcast «Armchair Expert», ο πρίγκιπας Χάρι προχώρησε σε αποκαλύψεις για τον τρόπο που μεγάλωσε στη βασιλική οικογένεια, για τη Μέγκαν και την ψυχική υγεία.

Ο πρίγκιπας Χάρι στη συνέντευξή του, φάνηκε να επικρίνει τον τρόπο που μεγάλωσε από τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, λέγοντας ότι ήταν γεμάτος «με πολύ πονεμένες στιγμές και δοκιμασίες» και τόνισε ότι ήθελε να «σπάσει την αλυσίδα» για τα παιδιά του. Αισθάνεται «πραγματικά απογοητευμένος» από τον πατέρα του, ο οποίος σταμάτησε να απαντάει στα τηλεφωνήματά του, καθώς και για την οικονομική αποκλήρωσή του.

Αναφερόμενος στην παιδική του ηλικία, ο Χάρι είπε: «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη. Δεν νομίζω ότι πρέπει να δείχνουμε το δάχτυλο ή να κατηγορούμε κανέναν. Εάν έχω βιώσει κάποια μορφή πόνου ή ταλαιπωρίας είναι εξαιτίας του ίδιου πόνου που ίσως υπέφεραν ο πατέρας μου ή οι γονείς μου. Γι αυτό θα σπάσω αυτήν την αλυσίδα, ώστε να μην την περάσω, και εγώ στα παιδιά μου. Και θα πω: “Ξέρεις αυτό συνέβη σε μένα, αλλά δεν θα επιτρέψω να σου συμβεί και σε εσένα”».

Στα 20 του χρόνια, συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε τη βασιλική «δουλειά», έχοντας δει τι έκανε στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.