«Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι η Τουρκία θα διεξαγάγει μονομερή χερσαία επιχείρηση για τη σωτηρία της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι», δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«… Διεξάγουμε συνομιλίες. Όταν θα υπάρξει κοινή απόφαση, η Τουρκία δεν θα απομακρυνθεί από το να διαδραματίσει τον ρόλο που της αντιστοιχεί», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας ή απαγόρευσης των πτήσεων στο έδαφος της Συρίας δεν βρίσκεται ακόμη στο μενού των συζητήσεων.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει απλή και ευθεία απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. «Η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία την οποία θα υπερασπίζεται η Τουρκία δεν βρίσκεται ακόμη στο μενού των συνομιλιών των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.