Το Ισραήλ βομβάρδισε το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα και μετέτρεψε σε συντρίμμια το σπίτι μιας οικογένειας στην περιοχή σήμερα, Κυριακή, όπως μεταδίδει το Russia Today και άλλα διεθνή πρακτορεία.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι χτύπησαν το πρωί της Κυριακής την οικία του Γιάχια Σινγουάρ, ηγέτη της Χαμάς από το 2017, το οποίο βρίσκεται στη γειτονιά Καν Γιουνίς στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος της IDF είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι ο Σινγουάρ δεν τραυματίστηκε κατά το βομβαρδισμό. Στα social media κυκλοφορούν βίντεο που φέρονται να καταγράφουν την έκρηξη στο σπίτι του Σινγουάρ, όμως η αυθεντικότητά τους δεν έχει επαληθευτεί.

Τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρουν οι παλαιστινιακές αρχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακα από την περασμένη Δευτέρα να ανέρχεται πλέον σε 188.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, 55 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν μονάχα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές σε μια συνοικία στην πόλη της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι, από την περασμένη Δευτέρα.