Για περισσότερα από 30 χρόνια ζει μόνος του σε ένα νησί. Ο Ιταλός καλείται τώρα να το εγκαταλείψει, μετά από πίεση από τις Αρχές.

Ο Μάουρο Μοράντι, 81 ετών, μετακόμισε στο νησί Budelli το 1989. Πέρυσι όμως, όπως είπε ο ίδιος, οι ιδιοκτήτες του νησιού, το οποίο είναι γνωστό για τις ροζ παραλίες του, ζήτησαν να φύγει.

«Θα φύγω, ελπίζοντας ότι το μέλλον του Budelli θα προστατεύεται όπως το έχω προστατεύσει εγώ για 32 χρόνια», έγραψε στο Facebook την Κυριακή.

Μιλώντας το 2018 στο BBC Outlook, ο πρώην καθηγητής φυσικής αγωγής είχε πει πως «πάντοτε ήταν λίγο επαναστάτης». «Είχα μπουχτίσει με πολλά πράγματα σχετικά με την κοινωνία μας: τον καταναλωτισμό και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία», είπε ο Μοράντι. «Αποφάσισα να μετακομίσω σε ένα έρημο νησί στην Πολυνησία, μακριά από τον πολιτισμό. Ήθελα να αρχίσω μια νέα ζωή κοντά στη φύση».

Αφότου ξεκίνησε το ταξίδι του στη θάλασσα, ο ίδιος και φίλοι του έφτασαν στο ιταλικό αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα, όπου σχεδίαζαν να εργαστούν και να βγάλουν χρήματα που θα χρηματοδοτούσαν τα υπόλοιπα ταξίδια τους.

Φτάνοντας όμως στο Budelli και γνωρίζοντας τον φύλακα του νησιού, ο οποίος επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, ο Μοράντι αποφάσισε να μείνει. Και παραμένει από τότε, φροντίζοντας το νησί και μιλώντας με τους τουρίστες.

Έχει ωστόσο αντιμετωπίσει μια σειρά από απειλές για εξώσεις στη διάρκεια των χρόνων αυτών.

Μια αίτηση που καλεί την ιταλική κυβέρνηση να του επιτρέψει να παραμείνει στο νησί έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 70.000 υπογραφές.

Την Κυριακή όμως ο Μοράντι ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει, λέγοντας στη βρετανική Guardian ότι θα μετακόμιζε σε ένα μικρό διαμέρισμα σε ένα κοντινό νησί στο αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα. «Η ζωή μου δεν θα αλλάξει πολύ, θα βλέπω και πάλι τη θάλασσα».