Η εικόνα της άμαξας του Φιλίππου με τα αγαπημένα του πόνυ στην κηδεία στο κάστρο του Ουίνδσορ, με τα γάντια και το καπέλο του πάνω της, συγκίνησε πολλούς.

Ένα μέλος της οικογένειάς του θα κληρονομήσει την άμαξα αυτή και συγκεκριμένα η 17χρονη εγγονή του Λαίδη Λουίζ.

Το πρωί που πέθανε, η κόρη του πρίγκιπα Εδουάρδου και της Σόφι, κόμισσας του Ουέσεξ, εθεάθη στην άμαξα στο Ουίνδσορ, να αποτίει φόρο τιμής στον παππού της. Πηγές που επικαλείται η βρετανική Daily Mail, αναφέρουν ότι η 17χρονη θα συνεχίσει να εξασκείται με τα δύο μαύρα πόνυ. Το 2019, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε φωτογραφηθεί να παρακολουθεί περήφανος την εγγονή του να παίρνει μέρος σε αγώνες οδήγησης με άμαξα στο Royal Windsor Horse Show, στους οποίους ήρθε Τρίτη.

Ο ίδιος έμαθε το αγαπημένο του σπορ στη Λαίδη Λουίζ, όπως επίσης και στη μητέρα της. Ο Δούκας άρχισε να ασχολείται με την οδήγηση άμαξας το 1971, κάνοντας στροφή από το πόλο.

Θεωρείται ότι διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό το σπορ στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη αγωνιζόταν στα 80 του, εκπροσωπώντας τη Βρετανία σε τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έξι παγκόσμια πρωταθλήματα συνολικά.
He was credited with shaping the sport in the UK and was still competing in his eighties, representing Britain in three European championships and six world championships in total.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε μιλήσει για την αγάπη του για το συγκεκριμένο σπορ: «Γερνάω, οι αντιδράσεις μου είναι πιο αργές και η μνήμη μου είναι αναξιόπιστη, αλλά δεν έχω χάσει την ευχαρίστηση να οδηγώ μια ομάδα στη βρετανική επαρχία».