Νέα επίθεση εναντίον του αεροδρομίου της Βεγγάζης, τελευταίου προπυργίου των δυνάμεων που είναι πιστές στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ σε αυτή την πόλη, διεξήγαγαν σήμερα ισλαμιστικές πολιτοφυλακές, μεταξύ αυτών μαχητές της Άνσαρ αλ Σαρία.

Πυρά βαρέος πυροβολικού ακούγονταν από τα ξημερώματα στο προάστιο Μπενίνα όπου βρίσκεται το ομώνυμο αεροδρόμιο, νοτιοδυτικά της Βεγγάζης.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι μαχητές του Συμβουλίου της Σούρα των επαναστατών της Βεγγάζης, μια συμμαχία πολιτοφυλακών στην οποία συμμετέχουν και μέλη της Άνσαρ αλ Σαρία, προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το στρατιωτικό και πολιτικό αεροδρόμιο της πόλης.

Από τις μάχες έχουν χάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες εννέα άνθρωποι, ενώ 30 μέλη των ειδικών δυνάμεων του λιβυκού στρατού πιστά στον Χάφταρ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν διοικητή της μονάδας.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών που ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της Βεγγάζης από τον Ιούλιο και των δυνάμεων του στρατηγού Χάφταρ είναι σχεδόν καθημερινές.

Οι ισλαμιστικές ομάδες κατέλαβαν στα τέλη Ιουλίου τις κύριες βάσεις των δυνάμεων του Χάφταρ στη Βεγγάζη, έπειτα από σφοδρές μάχες από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες στρατιώτες.

Εξάλλου ένας ισλαμιστής βουλευτής σκοτώθηκε χθες Τρίτη σε μάχες που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων πολιτοφυλακών δυτικά της Τρίπολης.

Ο Μοχάμεντ αλ Κιλάνι, μέλος της ισλαμιστικής πτέρυγας του λιβυκού κοινοβουλίου, «σκοτώθηκε την ώρα που διοικούσε μια πολιτοφυλακή στην περιοχή Ουερσεφάνα», ανακοίνωσε μια στρατιωτική πηγή.

Ο αλ Κιλάνι πολεμούσε στο πλευρό της πολιτοφυλακής Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης), η οποία έθεσε υπό τον έλεγχό της την Τρίπολη στα τέλη Αυγούστου έπειτα από ενάμιση μήνα σφοδρών συγκρούσεων και αφού εκδίωξε από το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας τους αντιπάλους της.