Η Ιταλία διεξήγαγε συνομιλίες με φαρμακοβιομηχανίες για να αρχίσει η παραγωγή στη χώρα εμβολίων βασισμένων στο αγγελιοφόρο RNA (mRNA), αναφέρουν οι Financial Times.

Η Ρώμη συζήτησε την εγχώρια παραγωγή εμβολίων βασισμένων στο mRNA με τη Moderna Inc, την ελβετική Novartis AG και την ιταλική ReiThera, προστίθεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση, όπως αναμεταδίδει το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως πρόσφατο δημοσίευμα του Politico ανέφερε πως η ΕΕ επιλέγει ουσιαστικά πλευρά στο ζήτημα των εμβολίων, δείχνοντας ξεκάθαρα την προτίμησή της στην τεχνολογία mRNA.

Οι νέες δόσεις των εμβολίων, οι οποίες θα διανεμηθούν μεταξύ 2021 και 2023, αναμένεται να βοηθήσουν την ΕΕ στην περίπτωση που χρειαστούν ενισχυμένα εμβόλια για τη μάχη κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού, ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.