Συναγερμός έχει σημάνει για βιρμανό δημοσιογράφο του BBC τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Μιανμάρ. Όπως ανακοίνωσε η δημοσιογραφική υπηρεσία που εργάζεται ο Αούνγκ Θούρα συνελήφθη την Παρασκευή (19/3) από άγνωστους.

«Ανησυχούμε πολύ για τον δημοσιογράφο του BBC News στη Μιανμάρ, Αούνγκ Θούρα, ο οποίος συνελήφθη από άγνωστους άνδρες», ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το δίκτυο.

Ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε το μεσημέρι από την πρωτεύουσα της Μιανμάρ και το BBC κάνει ό,τι μπορεί για τον εντοπισμό του.

«Κάνουμε έκκληση προς τις αρχές να μας βοηθήσουν να τον εντοπίσουμε και να διακριβώσουμε ότι είναι καλά», ανακοίνωσε το BBC.

Ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης, το Mizzima, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ένας από τους δικούς του ρεπόρτερς, ο Θαν Χτικέ Αούνγκ, «εξαφανίστηκε» ταυτόχρονα με τον Αούνγκ Θούρα.

Η ηγέτης της Μιανμάρ, βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Σου Τσι ανατράπηκε και συνελήφθη από τον στρατό την 1η Φεβρουαρίου, ένα πραξικόπημα που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Μιανμάρ, τις οποίες ο στρατός πασχίζει να καταστείλει ασκώντας ολοένα και περισσότερη βία.

Μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τουλάχιστον 217 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, με τον πραγματικό απολογισμό των νεκρών να εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατουμένων (AAPP).

Μετά το πραξικόπημα τουλάχιστον 30 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί, εκ των οποίων περισσότεροι από 18 βρίσκονται ακόμη στην φυλακή, σύμφωνα με την AAPP.

Ανάμεσα στους κρατούμενους δημοσιογράφους είναι και ο Θέιν Ζάου, ένας φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.