Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου την Τρίτη (16/3). Κατά τη διάρκειά της ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τις επαφές και ανταλλαγές απόψεων που είχε τόσο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όσο και με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, αλλά και με άλλους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση δήλωσε ότι σε αυτή παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά την Πενταμερή Διάσκεψη στη Γενεύη και κάλεσε για ακόμα μια φορά τους πολιτικούς αρχηγούς να τον συνοδεύσουν κατά τη διαδικασία της πενταμερούς. «Όλα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΕΛΑΜ, αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί θα είναι παρόντες στη Γενεύη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι πριν τη μετάβαση στη Γενεύη θα υπάρξει και άλλη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ στο ενδιάμεσο θα συνεχίσουν οι συνεδρίες της συμβουλευτικής ομάδας που θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον διαπραγματευτή.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού και ιδιαίτερα στα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν στη Λεμεσό, και παρακάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν όλοι ούτως ώστε να εμπεδωθεί στον λαό μας η ανάγκη για αυτοπειθαρχία, για κοινωνική και ευρύτερη κατανόηση του προβλήματος, ώστε να μπορέσουμε μέσα από τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας να επανέλθουμε στην κανονικότητα το ταχύτερο δυνατόν».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.