Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη τρίχρονη Καρίνα Τσικίτοβα, η οποία χάθηκε στις 29 Ιουλίου σε δάσος της Σιβηρίας. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό στην περιοχή Ολιοκμίνσκι, στη Σάκχα της Ρωσίας. Η μικρή χάθηκε ακολουθώντας μαζί με το μικρό κουταβάκι της τον πατέρα της που έφευγε για ταξίδι. Ο ίδιος ο πατέρας δεν αντιλήφθηκε ότι τον είχε ακολουθήσει η κόρη του.

Όταν η μητέρα της Καρίνα είδε ότι η κόρη της έλειπε, θεώρησε ότι τελικά είχε ταξιδέψει μαζί με τον σύζυγό της. Ωστόσο όταν μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο έντρομη συνειδητοποίησε ότι η μικρή Καρίνα είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τους διασώστες, η τρίχρονη τρεφόταν με μούρα, έπινε νερό από το ποτάμι και κοιμόταν σε ένα κρεβάτι που έφτιαξε από χόρτα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της Καρίνα ξεκίνησαν άμεσα με τη συνδρομή ελικοπτέρων. Όμως δεν θα μπορούσε να καταστεί δυνατός αν δεν ήταν το μικρό σκυλάκι της, το οποίο αφού την κρατούσε ζεστή για 9 ημέρες, καθώς στην περιοχή επικρατούν θερμοκρασίες ως 6 βαθμών Κελσίου, έφυγε και επέστρεψε στο σπίτι, δείχνοντας το δρόμο στους διασώστες, όπως αναφέρει η Huffington Post.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.