Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Νέα Νότια Ουαλία ένα περιστατικό προπηλακισμού μαθητών εβραϊκής καταγωγής, από εφήβους νεοναζί.

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε εφήβους στο Σίδνεϊ ύστερα από καταγγελία των μαθητών ότι προπηλακίστηκαν με αντισημιτικούς χαρακτηρισμούς και δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους.

Τα αγόρια, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, επιβιβάστηκαν χθες το απόγευμα σε λεωφορείο γεμάτο μαθητές, από πέντε έως 12 ετών, και άρχισαν να τους απειλούν και να τους προπηλακίζουν.

Σε ρεπορτάζ της Daily Telegraph, φιλοξενούνται δηλώσεις της Τζάκι Μπλάκμπερν, μητέρας τριών από τα παιδιά, η οποία περιέγραψε τα όσα έγιναν. Όπως είπε, της τηλεφώνησαν οι κόρες της και της είπαν «Μαμά βοήθησέ μας, οκτώ μεθυσμένοι άνδρες μόλις επιβιβάστηκαν στο σχολικό μας».

Ο άνοιξε τις πόρτες «στους περίεργους αυτούς ανθρώπους και τους επέτρεψε να βασανίσουν τα παιδιά», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της μητέρας, οι έφηβοι φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ», «Σκοτώστε τους Εβραίους», «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να σας σκοτώσουν Εβραίοι», «Θα σας κόψουμε τον λαιμό».

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας οι πέντε έφηβοι αφέθηκαν ελεύθεροι και παρελήφθησαν από τους γονείς τους, ενώ διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό αυτό το περιστατικό, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία όπου φοιτούν τα θύματα της συγκεκριμένης υπόθεσης. Στην είσοδο του κολλεγίου Όρος Σινά στην Μαρούμπρα τοποθετήθηκε ένοπλος φρουρός ασφαλείας, ενώ τα Moriah College και Emmanuel College τοποθέτησαν στους χώρους της πανεπιστημιούπολης φύλακες ασφαλείας.