Ανέσυραν 12 σορούς από ποταμό της Ινδονησίας

Τραγικός απολογισμός με 36 νεκρούς από δύο ναυάγια


ΚΟΣΜΟΣ
19:30
01/08/2014
Ανέσυραν 12 σορούς από ποταμό της Ινδονησίας
loading

Την ώρα που αναζητείται ακόμη ένας αγνοούμενος, τα σωστικά συνεργεία στην Ινδονησία ανέσυραν σήμερα 12 σορούς από έναν ποταμό σε μια από τις μεγαλύτερες νήσους του αρχιπελάγους. Έτσι, αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από δύο ναυάγια στη χώρα στους 36 νεκρούς, εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία εκατομμύρια Ινδονήσιοι μετακινούνται στη χώρα για τις γιορτές του τέλους του Ραμαζανιού.

Η αστυνομία της Ινδονησίας επιβεβαίωσε τον θάνατο 19 επιβαινόντων σε ένα πλοίο το οποίο μετέφερε συνολικά 48 ανθρώπους και βούλιαξε προχθές Τετάρτη σε έναν ποταμό στη νήσο Σουμάτρα. Εικοσιοκτώ άνθρωποι σώθηκαν. Μεταξύ των νεκρών ήταν τουλάχιστον έξι παιδιά.

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε το τελευταίο πρόσωπο το οποίο αγνοείται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της ομάδας της αστυνομίας που διεξάγει τις έρευνες, ο Ε. Χουταγκαόλ.

Το δεύτερο ναυάγιο είχε σημειωθεί την Τρίτη σε ένα τμήμα της νήσου Βόρνεο της Ινδονησίας, όπου ένα πλοίο το οποίο μετέφερε 70 επιβαίνοντες βυθίστηκε στο ποτάμι Καπούας, στην επαρχία δυτικό Καλιμαντάν. Ο τελικός απολογισμός αναθεωρήθηκε σε 17 νεκρούς από 18 προηγουμένως. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, επιβάτες και μέλη του πληρώματος του πλοίου, επέζησαν.

Τα ναυάγια έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ινδονησία, καθώς ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων μετακινείται για να εορτάσει μαζί με συγγενείς το Έιντ ελ Φιτρ, την εορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του μήνα του Ραμαζανιού.

Εξάλλου τέσσερα πλοία τα οποία μετέφεραν Ινδονήσιους ναυάγησαν από τα τέλη του Ιουνίου στη Μαλαισία, μια γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες ακόμη αγνοούνται. Οι επιβάτες, στην πλειονότητά τους παράτυποι μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν στην Μαλαισία, επέστρεφαν για να εορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού στην πατρίδα τους, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει