Ο Sanele Masilela διεκδικεί όχι μόνο τον τίτλο του πιο νεαρού γαμπρού του κόσμου αλλά και του μέλους ζευγαριού με τη μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας.

Ο 9χρονος Sanele και η 62χρονη Helen Shabangu ανανέωσαν τους όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης μπροστά σε 100 περίπου άτομα σε ένα χωριό της Μπουμαλάνγκα στη Νότιο Αφρική ένα χρόνο μετά το γάμο τους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο πρώτος σύζυγος της νύφης, 66 ετών, αλλά και τα πέντε παιδιά της, ηλικίας από 28 έως 38 ετών. Η τελετή επαναλήφθηκε ακολουθώντας το έθιμο της περιοχής που θέλει ο γάμος ενός ζευγαριού να γίνεται δυο φορές.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται η απόφαση για το γάμο ανήκει στον 9χρονο ο οποίος ένα χρόνο πριν ισχυρίστηκε ότι είδε ένα όραμα κατά τη διάρκεια του οποίου οι πρόγονοί του, του είπαν ότι πρέπει να παντρευτεί. Όπως διαβάζουμε στη Dailymail, πολλοί ήταν οι συγχωριανοί του ζευγαριού που δήλωσαν αηδιασμένοι με το γάμο αυτό.

Η μητέρα του 9χρονου εξηγεί ότι ο γάμος ήταν απλώς ένα τελετουργικό και ότι δεν έχει καμία νομική δέσμευση.

«Ο Sanele ήταν πολύ χαρούμενος για το γάμο και δεν αισθανόταν καμία ντροπή. Ήταν ευτυχισμένος που παντρευόταν. Μετά τον πρώτο γάμο που έγινε πέρυσι οι άνθρωποι συνηθίζουν να τον ρωτούν πως είναι η ζωή με την γυναίκα του, αν κοιμούνται μαζί, αν θα κάνουν παιδιά και άλλα παρόμοια. Εκείνος τους απαντά ότι μετά την τελετή και οι δυο ζούσαν όπως ακριβώς και πριν. Τίποτα δεν άλλαξε στις ζωές τους» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Με αυτό το γάμο κάναμε τους προγόνους μας ευτυχισμένους. Αν δεν είχε γίνει τότε κάτι κακό θα συνέβαινε στην οικογένειά μας».

Από την πλευρά του ο 9χρονος δηλώνει ότι συνεχίζει κανονικά τη ζωή του όπως πριν και ότι πηγαίνει στο σχολείο. Μάλιστα, εκφράζει την επιθυμία όταν μεγαλώσει να παντρευτεί μια γυναίκα της ηλικίας του. Η νύφη δήλωσε χαρούμενη με την επέλεξε ο εννιάχρονος και τόνισε οι η οικογένειά της την στηρίζει καθώς γνωρίζει ότι έτσι θα κάνει τους προγόνους τους ευτυχισμένους.