Να μπει ένα τέλος στην εκτεταμένη αεροπορική επιχείρηση που εξαπέλυσε χθες εναντίον της Λωρίδας της Γάζας καλεί το Ισραήλ ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Αμπάς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να «επέμβει αμέσως για να σταματήσει την επικίνδυνη κλιμάκωση η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη καταστροφή και αστάθεια στην περιοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Αμπάς διευκρίνισε πως η παλαιστινιακή ηγεσία «έχει απευθύνει πιεστικές εκκλήσεις» στους άραβες ηγέτες να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει την αεροπορική επίθεσή του που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία απάντησε στις εκτοξεύσεις ρουκετών χθες το βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας εξαπολύοντας στη διάρκεια της νύκτας δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον αυτού του παλαιστινιακού εδάφους.

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), της οποίας ηγείται ο Αμπάς, συνήψε στις 23 Απριλίου συμφωνία συμφιλίωσης με την αντίπαλό της Χαμάς για να βάλει τέλος στην πολιτική διαίρεση ανάμεσα στη Δυτική Όχθη, τις αυτόνομες περιοχές της οποίας διοικεί η Παλαιστινιακή Αρχή, και τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα και τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό.