Να διακόψει κάθε μορφής στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ καλεί την ελληνική κυβέρνηση το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ σχετικά με «την επιθετικότητα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου σημειώνεται: «Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει την εγκληματική επίθεση του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Μέχρι σήμερα οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 10 άμαχων Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων. Την ίδια στιγμή η επιστράτευση 40.000 Ισραηλινών εφέδρων ανοίγει το δρόμο και για χερσαία επίθεση εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης του Ισραηλινού κράτους ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης ενθαρρύνεται από την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, που εξισώνει τους θύτες με τα θύματα, και αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει για να εκφραστεί η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στο λαό της Παλαιστίνης και στο δίκαιο αίτημα του για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την ίδια στιγμή καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε μορφής στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.