Οι πόρτες του μετρό ανοίγουν, μια νέα γυναίκα μπαίνει μέσα στο βαγόνι μαζί με ένα καροτσάκι και λίγο πριν κλείσουν (οι πόρτες) σπρώχνει το καρότσι με το μωρό έκτος συρμού. Το εγκαταλείπει εκεί, σαν να μη συμβαίνει τίποτα και αναχωρεί. Το περιστατικό συνέβη στη Νέα Υόρκη στο σταθμό Columbus Circle την Δευτέρα αργά το απόγευμα.

Το γλυκύτατο κοριτσάκι –μόλις επτά μηνών- έμεινε μόνο του έως ότου μια 33χρονη γυναίκα, που είδε τι είχε συμβεί, έμεινε για 20 λεπτά προσέχοντας τη μικρή, ελπίζοντας πως η γυναίκα που το παράτησε θα επιστρέψει.

Κι όταν αυτό δεν έγινε, πήρε το παιδί και το πήγε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία είδε το βίντεο από τις κάμερες του μετρό. Από εκείνη τη στιγμή αναζητά μια Αφροαμερικανίδα, όχι πάνω από 30 ετών. Μάλιστα, στη δημοσιότητα εικόνες από τη μυστηριώδη γυναίκα που αναζητείται. Φαίνεται να μπαίνει στο σταθμό με το παιδί, αλλά το αφήνει στην τύχη του και φεύγει με το μετρό.

Οι αστυνομικοί πήγαν κατευθείαν το παιδί στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Είχε ένα έκζεμα στο μάγουλο και επιδέσμους στα χεράκια της αλλά γενικά ήταν σε καλή κατάσταση. Παρόλα αυτά, νοσηλεύτηκε προληπτικά για ένα βράδυ.

Δεν είναι γνωστό αν η γυναίκα που παράτησε το παιδί είναι η μητέρα του ή όχι και τι ακριβώς ήταν εκείνο που την οδήγησε στο να παρατήσει ένα 7 μηνών παιδάκι μόνο του σε ένα σταθμό του μετρό.