Ένα 12χρονο κορίτσι, χριστιανή στο θρήσκευμα, που είχε απαχθεί, βιαστεί και εξαναγκαστεί να παντρευτεί έναν 45χρονο άνδρα στο Πακιστάν, διασώθηκε, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το ανήλικο κορίτσι πέρασε πέντε μήνες κλεισμένο στην αυλή του μουσουλμάνου απαγωγέα της, όπου εργαζόταν όλη μέρα καθαρίζοντας την κοπριά των ζώων του.

Η αστυνομία έσωσε το κορίτσι από την πόλη Φαϊζαλαμπάντ τον περασμένο μήνα. Η 12χρονη έφερε αμυχές και πληγές στους αστραγάλους της από τις αλυσίδες που της είχε περάσει ο 45χρονος.

Xριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ισχυρίζονται ότι πολλά κορίτσια απήχθησαν και εξαναγκάστηκαν να παντρευτούν μεσήλικες άνδρες στο Πακιστάν.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι περίπου 1.000 κορίτσια απάγονται κάθε χρόνο και αναγκάζονται να γίνουν μουσουλμάνες.

Η οργάνωση Aid to the Church in Need είπε ότι η οικογένεια του κοριτσιού υπέβαλε επανειλημμένα παράπονα στην αστυνομία, αλλά αυτά αγνοήθηκαν για μήνες.

Η οικογένεια είπε ότι το κορίτσι απήχθη στις 12 Ιουνίου πέρυσι και βιάστηκε επανειλημμένα.

Ο πατέρας δεν μπόρεσε να υποβάλει επίσημη αναφορά εξαφάνισης μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Είπε ότι η αστυνομία έκανε ακόμη και «ρατσιστικά σχόλια» για αυτόν και «απείλησε να τον κατηγορήσει για βλασφημία».

Ο πατέρας κατέκρινε επίσης μια ιατρική έκθεση που ανατέθηκε από πακιστανικό δικαστήριο, η οποία διαπίστωσε ότι το κορίτσι ήταν ηλικίας 16 ή 17 ετών, παρόλο που το πιστοποιητικό γέννησής του αναφέρει ότι είναι 12 ετών.

Το κορίτσι έχει βρει στέγη σε καταφύγιο γυναικών ενώ διεξάγονται έρευνες.

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει «να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τις χριστιανικές διώξεις στο εξωτερικό και όχι να υποστηρίζει καθεστώτα που αποδέχονται τους γάμους ανηλίκων».