Το «ορόσημο» των δύο εκατομμυρίων ξεπέρασαν τα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Στη χώρα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 22.368 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φτάνει πλέον τα 2.000.958.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν άλλοι 1.113 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φτάνει τους 44.994 νεκρούς.

Οι ελπίδες να χαλαρώσουν σύντομα τα μέτρα στη χώρα λιγοστεύουν, και είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ που δεν απέκλεισε να συνεχιστούν μέχρι το Πάσχα οι ισχύοντες περιορισμοί.

«Θα ήταν λάθος να αποκλείσουμε κάτι τέτοιο τώρα. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει μια ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης της επιδημίας του κορονοϊού μόνο την επόμενη εβδομάδα μετά τις διακοπές», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Koelner Stadt-Anzeiger», αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Λάσετ επέκρινε επίσης τη σχετικά χαμηλή προθυμία εμβολιασμού του ιατρικού προσωπικού σε ορισμένες κλινικές και γηροκομεία. «Η προθυμία εμβολιασμού, ειδικά μεταξύ των νοσοκόμων, είναι ακόμα πολύ χαμηλή. Αυτό θα πρέπει σαφώς να βελτιωθεί», τόνισε ο πολιτικός του CDU.