Στο στόχαστρο των βρετανικών Αρχών φαίνεται να έχει μπει ένας 20χρονος ράπερ αλβανικής καταγωγής, ο οποίος δεν αρέσκεται απλώς να ποζάρει δίπλα σε ακριβά αυτοκίνητα ή να απολαμβάνει το ποτό του σε πολυτελή εστιατόρια του Λονδίνου.

Ο Ντιτζόνις Μπίμπα αναρτά βίντεο που αφορούν στην παράνομη είσοδο στη Βρετανία και σε «κόλπα» που ξεγελούν τις διωκτικές και άλλες Αρχές.

Σύμφωνα με την Daily Mail , ο Αλβανός ράπερ καυχιέται διαρκώς στα προφίλ του στα social media για τις γνώσεις του σε υπογειακές (και εντέλει, παράνομες) μεθόδους απόκτησης ασύλου ή εισόδου στη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ράπερ ποστάρει «βίντεο οδηγιών» με χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορεί να μπει κανείς παράνομα στη Βρετανία. Τα βίντεό του, που έχουν πάνω από 100.000 views, περιλαμβάνουν συμβουλές για τη χρήση ψεύτικων ταυτοτήτων, για αεροδρόμια όπου τα πλαστά έγγραφα δεν τραβούν την προσοχή και για τρόπους να επωφεληθεί κανείς από τα αιτήματα ασύλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, o Μπίμπα περιγράφει το πώς μπήκε παράνομα στη Βρετανία, επισημαίνοντας ότι αν τον ανακαλύψουν θα τον διώξουν. Σε ένα άλλο βίντεο, που αρχικά ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Instagram και αναδημοσιεύτηκε στο YouTube, χρησιμοποιεί έναν χάρτη Google για να δείξει τον δρόμο που ακολούθησε ένα φίλος του για να φτάσει στην Αγγλία, χρησιμοποιώντας ψεύτικη μια ιταλική ταυτότητα.

Η διαδρομή περιλάμβανε ένα ταξίδι από την Αλβανία στη Βαρκελώνη, και από εκεί με λεωφορείο σε ένα μικρό ισπανικό αεροδρόμιο, που η Daily Mail επέλεξε να μην κατονομάσει. Όπως αναφέρει ο Μπίμπα στο βίντεό του «το αεροδρόμιο αυτό δεν χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους για να πάνε στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Στη συνέχεια, ο ράπερ δίνει αναλυτικές οδηγίες προς πάσα κατεύθυνση: «Αγόρασε το εισιτήριό σου online και πήγαινε με ταξί στο αεροδρόμιο. Περπάτα αργά καθώς προσεγγίζεις την πύλη και χρησιμοποίησε το bar code του εισιτηρίου στο τηλέφωνό σου. Μετά συνέχισε στο scanner. Στη συνέχεια φτάνεις στο πιο σημαντικό σημείο, όπου πρέπει να δείξεις την ταυτότητά σου. Χαμογέλα σαν Ιταλός. Σε αυτό το αεροδρόμιο η ταυτότητά σου θα φανεί σαν αληθινή, παρότι θα είναι ψεύτικη. Εδώ βρίσκεται το αεροπλάνο σου. Επιβιβάζεσαι και πετάς», προσθέτει σε σχετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου.

Σε ένα βίντεο από τον Σεπτέμβρη του περασμένου έτους, ο νεαρός Αλβανός περιγράφει πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την Ιρλανδία ως «κερκόπορτα» για να μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας πλαστά ρουμανικά έγγραφα. «Βγάζεις πλαστά χαρτιά και πας από την Ισπανία στο Δουβλίνο. Φτάνοντας εκεί ζητάς άσυλο. Έπειτα βγάζεις μια άλλη ψεύτικη ταυτότητα που κοστίζει 300 ευρώ και πετάς με αεροπλάνο στο Λονδίνο».

Ο Μπίμπα εξηγεί μάλιστα στο βίντεο ότι το δικό του ψεύτικο ρουμανικό διαβατήριο το βρήκε «μέσω ενός φίλου».

Σύμφωνα με την Daily Mail, το YouTube αρνείται να αφαιρέσει τα βίντεο του Μπίμπα, ισχυριζόμενο ότι όχι μόνο δεν παραβιάζουν τις πολιτικές του site, αλλά όπως λέει «περιγράφουν την εμπειρία του όσον αφορά στην είσοδό του σε μια χώρα», ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες ούτε διαφημίζουν κάποια υπηρεσία που βοηθά ανθρώπους να περάσουν παράνομα τα σύνορα».