Σοκ έπαθαν οι αστυνομικοί που βρήκαν μια 90χρονη γυναίκα σκελετωμένη και έτοιμη να πεθάνει από την πείνα. Τα πρώτα λόγια που τους είπε ήταν «σας παρακαλώ, ταΐστε με». Αμέσως μετά συνέλαβαν τα δύο παιδιά της, τα οποία την είχαν αφήσει χωρίς τροφή με απώτερο σκοπό να πεθάνει από την πείνα και κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης.

Η 90χρονη ζει στο χωρίο Γιαντζουάν στην Κίνα και επί ένα μήνα η κόρη και ο γιός της δεν της έδιναν φαγητό. Αντιθέτως την είχαν κλειδωμένη στην κρεβατοκάμαρα της και της έλεγαν ότι δε χρειαζόταν ούτε να χρησιμοποιήσει το μπάνιο, ούτε θα επέτρεπαν σε κανέναν να τη δει.

Η Ξιαόμινγκ Τσουι βρέθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, που όπως εξήγησαν «τα παιδιά της την άφηναν να πεθάνει γιατί δενάντεχαν άλλο να τη φροντίζουν, καθότι ήταν άρρωστη», όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η γυναίκα κατάφερε να επιζήσει τρώγοντας βρώμη που της έριχναν γείτονες –που είχαν αρχίσει να συνειδητοποιούν τι συνέβαινε- από το παράθυρο του δωματίου της και πίνοντας νερό. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν αφότου βρέθηκε η 90χρονη σε αυτή την τραγική κατάσταση, ήταν να την κάνουν μπάνιο (όπως φαίνεται και στη μία φωτογραφία), καθώς είχε μείνει σε αυτή την κατάσταση επί ένα μήνα.