Ο κόσμος τον γνώρισε ως κακό Toecutter στο πρώτο «Mad Max» του 1979, πριν επιστρέψει ως πολέμαρχος Immortan Joe στο «Mad Max: Fury Road» του 2015.

Ο Keays-Byrne δεν είναι πια στη ζωή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών.

Εκπρόσωπος του ηθοποιού επιβεβαίωσε στον Independent τον θάνατό του, λέγοντας πως έφυγε ήσυχα και ειρηνικά από τον κόσμο.

Ο σκηνοθέτης Brian Trenchard-Smith, που σκηνοθέτησε τον Keays-Byrne στον «Άνθρωπο από το Χονγκ Κονγκ» (1975), ανακοίνωσε το γεγονός στο Facebook. «Λυπάμαι που είμαι εγώ αυτός που αναφέρω ότι ο φίλος μας Hugh Keays-Byrne πέθανε στο νοσοκομείο χθες», έγραψε ο κινηματογραφιστής, χαιρετίζοντας το χιούμορ του ηθοποιού.

Γεννημένος το 1947 στο Κασμίρ της Ινδίας, ο Keays-Byrne έμαθε υποκριτική στο Royal Shakespeare Company. Μια παραγωγή σεξπιρικού έργου τον έφερε το 1973 στην Αυστραλία, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα.

Ο Keays-Byrne έγινε γνωστός το 1979 από τον ρόλο του στο αριστουργηματικό «Mad Max» του Τζορτζ Μίλερ. Το 2015 δήλωσε μάλιστα «ευχάριστα σοκαρισμένος» όταν δέχτηκε εκείνο το τηλεφώνημα από τον Μίλερ που του ζητούσε να επιστρέψει στο franchise.