Ο φοιτητής, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 21 οι οποίοι επέβαιναν σε ένα συρμό στο μετρό της Ταϊπέι, προφυλακίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο 21χρονος φοιτητής του πανεπιστημίου Tunghai, Τσενγκ Τσιέ, συνελήφθη μετά την επίθεση χθες στο μετρό της Ταϊπέι.

Ύστερα από 12ωρη ανάκριση από την αστυνομία και τους εισαγγελείς, ο Τσενγκ μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Ταϊπέι, το οποίο αποφάσισε υπέρ της προφυλάκισής του προκειμένου να μην εγκαταλείψει τη χώρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Φαν Τσι-Κανγκ.

Εναντίον του Τσενγκ ενδεχομένως να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και για απειλή προς την κοινωνία, είπε ο Φαν και πρόσθεσε ότι ο δράστης δεν έχει προσλάβει δικηγόρο και απάντησε στις ερωτήσεις με πλήρη διαύγεια. Σήμερα σε όλους τους σταθμούς του υπογείου στην Ταϊπέι τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα.

Ογδόντα αστυνομικοί προστέθηκαν στη δύναμη των 135 ανδρών ασφαλείας του μετρό, το οποίο καθημερινά εξυπηρετεί 1,85 εκατομμύρια επιβάτες.

Ο επικεφαλής της γραμματείας του πανεπιστημίου Tunghai, ο Λου Μπινγκ-κουάν, δήλωσε σήμερα ότι στις 9 Μαΐου οι αρχές του ιδρύματος είχαν συνεδριάσει για να συζητήσουν σχετικά με αρκετά μηνύματα που είχε ανεβάσει ο δράστης και δευτεροετής φοιτητής στη σελίδα του στο Facebook, μεταξύ των οποίων και ένα όπου ανέφερε ότι πρόκειται να κάνει κάτι μεγάλο και μάλιστα τον είχαν παραπέμψει σε ψυχολόγο, τον οποίο και επισκέφθηκε.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες μέσα σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον Ναό Λόνγκσαν στον Σταθμό Τζιανγκζικούι της πρωτεύουσας. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Τσενγκ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και χρησιμοποίησε ένα μεγάλο μαχαίρι για σασίμι, με λεπίδα 30 εκατοστών, καθώς και ένα μικρότερο. Η επίθεση προκάλεσε σοκ στην Ταϊπέι, μια πόλη 7,3 εκατομμυρίων κατοίκων που παρά το μέγεθός της θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής.