Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δίνουν μάχη στήθος με στήθος στην κρίσιμη πολιτεία Φλόριντα.

Ο Τραμπ έχει προς το παρόν προβάδισμα 50,5% έναντι 48,5% του Μπάιντεν με καταμετρημένο περίπου το 90% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων.

Η Φλόριντα είναι μια πολιτεία την οποία πρέπει να κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για να επανεκλεγεί, όμως ο Μπάιντεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να βρεθεί στον Λευκό Οίκο και χωρίς αυτή, αν και στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δαπάνησε πολλά χρήματα και χρόνο για να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους της.

Ωστόσο, το παράδοξο αυτήν την ώρα είναι πως αν και χάνει αυτές τις κρίσιμες πολιτείες ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δείχνει να κερδίζει Οχάιο και Πενσυλβάνια, κάτι που αν επιβεβαιωθεί αυτόματα του δίνει τη νίκη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ως ένα ιστορικό στατιστικό στοιχείο πως ουδέποτε στο παρελθόν, Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κατάφερε να μπει στο Λευκό Οίκο, χωρίς να κερδίσει το Οχάιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται επίσης να επικρατήσει την πολιτεία Αρκάνσας (6 εκλέκτορες), σύμφωνα με το FOX NEWS και το MSNBC.