Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις ΗΠΑ, καθώς πλέον μένουν λίγες ώρες για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις προεδρικές εκλογές. Εδώ και μήνες, οι δημοσκοπήσεις φέρνουν στη θέση του φαβορί τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ωστόσο ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι θα τις διαψεύσει, όπως έκανε και το 2016.

Ο νυν πρόεδρος, που επιθυμεί να μην είναι σε καμία περίπτωση και απερχόμενος, κατήγγειλε σήμερα -παραμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων- τις «ψευδείς δημοσκοπήσεις», βάσει των οποίων υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του, δηλώνοντας πεπεισμένος για τη νίκη του.

«Αύριο, θα κερδίσουμε επιπλέον 4 χρόνια στον Λευκό Οίκο», είπε ενώπιον υποστηρικτών του στο Φέιετβιλ στη Βόρεια Καρολίνα, στην πρώτη από τις πέντε συγκεντρώσεις όπου θα παραστεί την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας του.

Οι ΗΠΑ «βαρέθηκαν το χάος» της προεδρίας Τραμπ, είπε από την πλευρά του ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Οχάιο.

«Βαρεθήκαμε το χάος! Κουραστήκαμε από τα tweet, την οργή, το μίσος, την αποτυχία και την ανευθυνότητα», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ από την πολιτεία κλειδί του Οχάιο, την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας του, πριν από τις αυριανές κάλπες.

«Είναι καιρός ο Ντόναλντ Τραμπ να φτιάξει τις βαλίτσες του και να επιστρέψει στο σπίτι του», πρόσθεσε.