Άδεια άνευ αποδοχών πήρε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και οι συνεργάτες του

Στόχος να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιούργησε η πανδημία


ΚΟΣΜΟΣ
4:24
17/09/2020
Άδεια άνευ αποδοχών πήρε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και οι συνεργάτες του
2
loading

Όλοι οι εργαζόμενοι στο γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου, θα πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για μία εβδομάδα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιούργησε η πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού επέφερε στην πόλη ζημίες ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα και οδήγησε σε περικοπές ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ετήσιο προϋπολογισμό της πόλης, εξήγησε ο ντε Μπλάζιο σε δημοσιογράφους.

Με τις άδειες άνευ αποδοχών θα εξοικονομηθεί περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια, είπε ο δήμαρχος, ο οποίος, σύμφωνα με τους New York Times, σκοπεύει να εργαστεί το διάστημα της άδειάς του.

«Ήταν μια απόφαση που δεν έλαβα ελαφρά τη καρδία», επισήμανε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

«Το να πρέπει να το κάνω αυτό είναι επώδυνο για εκείνους και τις οικογένειές τους, όμως είναι το σωστό σε αυτήν τη στιγμή της ιστορίας».

Με τις άδειες άνευ αποδοχών και άλλες μειώσεις δαπανών, ο προϋπολογισμός του γραφείου του δημάρχου αυτό το φορολογικό έτος θα είναι 12% μικρότερος σε σύγκριση με τον προηγούμενο, τόνισε ο ντε Μπλάζιο.

Από το μέτρο θα πληγούν 495 εργαζόμενοι, γράφουν οι New York Times. Ο ντε Μπλάζιο έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να απολύσει 22.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε δημοτικές υπηρεσίες, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τη μείωση των δαπανών στις διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar K x

    Πολύ σωστό το σχόλιο σου

  2. avatar iz65

    Χρειάζεται να θυμίσω σε όσους ξεχνούν την διαμετρικά αντίθετη αντίληψη των δικαστών μας, οι οποίοι στο κορύφωμα της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας, αυτοί επιδίκαζαν και ενέκριναν αυξήσεις και αναδρομικά, για την πάρτη τους; Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει