Εκτός Ισπανίας βρίσκεται ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, καθώς αποφάσισε την αυτοεξορία του, έπειτα από την έναρξη μιας δικαστικής έρευνας για διαφθορά σε βάρος του, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Όπως γράφει σήμερα (07/08) η εφημερίδα ABC, ο 82χρονος πρώην μονάρχης μετέβη με ιδιωτικό τζετ στο Αμπού Ντάμπι τη Δευτέρα (03/08), ημέρα κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την ιβηρική χώρα.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται ο Χουάν Κάρλος, με τα ισπανικά -και όχι μόνο- ΜΜΕ να συνεχίζουν την αναζήτησή του.

Η ΑΒC έγραψε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι και έκανε μια στάση στην πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας, Βίγκο, στη Γαλικία, ώστε να παραλάβει τον τέως βασιλιά, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και ένα άλλο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χουάν Κάρλος διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο «Emirates Palace Hotel».

Η ABC έγραψε ότι εκείνος και η συνοδεία του έφθασαν στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι και μεταφέρθηκαν από εκεί με ελικόπτερο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση.

Ο δικηγόρος του τέως βασιλιά δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει, ενώ ούτε αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν διαθέσιμοι.

Τόσο ο δικηγόρος του όσο τα ισπανικά ανάκτορα και η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχουν όλοι αρνηθεί να αποκαλύψουν που βρίσκεται.

Κάποια μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι βρίσκεται σε πολυτελές θέρετρο της Δομινικανής Δημοκρατίας και άλλα στην Πορτογαλία, όπου έχει περάσει μεγάλο μέρος των νεανικών του χρόνων. Όμως, οι Αρχές και των δύο χωρών δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν περί άφιξής του εκεί.