Προειδοποίηση της Αιγύπτου στην Τουρκία: Τα σχέδια σεισμικών ερευνών συνιστούν παραβίαση της ΑΟΖ μας

Το Κάιρο κάνει λόγο για επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
0:34
02/08/2020
Προειδοποίηση της Αιγύπτου στην Τουρκία: Τα σχέδια σεισμικών ερευνών συνιστούν παραβίαση της ΑΟΖ μας
3
loading

Η Αίγυπτος δήλωσε το Σάββατο πως μέρος των σεισμικών ερευνών που σχεδιάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο παραβιάζει ενδεχομένως ύδατα όπου το Κάιρο διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα.

Προειδοποίηση που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία για τις έρευνες επικαλύπτει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Αιγύπτου, συνιστώντας «παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ δεν ανέφερε λεπτομέρειες, αλλά είπε πως η ενδεχόμενη παραβίαση προκύπτει από το σημείο οκτώ της προειδοποίησης της Τουρκίας.

Οι σεισμικές έρευνες είναι μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για ενδεχόμενες έρευνες υδρογονανθράκων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar SSNP

  Όλοι μαζί ενάντια στους Τουρκομογγολους με μια μικρή αλλά σοβαρότατη διαφορά. Ποια είναι η παροχή της ΑΟΖ που αναφέρεται η Αίγυπτος μήπως αυτή για την οποία εξαφανίζεται η επιρροή του Καστελόριζου . Δηλαδη το πρόβλημα για το οποία δεν μπορούμε να καθοριστεί ΑΟΖ και με την Αίγυπτο .

 2. avatar Yiannisg

  Η Αίγυπτος έχει τεράστια στρατιωτική δύναμη. Η κότα ο σουλτάνος ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να τολμήσει να της κάνει τσαλιμακια γιατί αυτοί δεν παίζουν.
  Πάλι Κύπρο και Ελλάδα θα ξανά δεχθούν τα κόλπα του.

  1. avatar ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ….

   .....ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ . ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ [....]ΣΚΑΜΠΗΛΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει