Αποκλείει «κόψιμο» του Facebook και του YouTube ο Τούρκος πρόεδρος

«Όχι» από τον Γκιουλ στις απειλές Ερντογάν


ΚΟΣΜΟΣ
14:17
07/03/2014
Αποκλείει «κόψιμο» του Facebook και του YouTube ο Τούρκος πρόεδρος
loading

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης του Facebook και του YouTube, έπειτα από την απειλή περί «κοψίματός» τους από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

«Το κλείσιμό τους είναι εκτός συζήτησης», τόνισε ο Γκιουλ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την αναφορά του Τούρκου πρωθυπουργού. Πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters, πως σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι αρχές μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε υλικό τέτοιων ιστοσελίδων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης εάν παραβιάζεται η ιδιωτική ζωή κάποιου πολίτη.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει ότι η κυβέρνησή του ενδεχομένως να «κόψει» το Facebook και το YouTube μετά τις τοπικές εκλογές της 30ης Μαρτίου, προκειμένου, όπως λέει να αποτραπούν οι αρνητικές επιπτώσεις του Ίντερνετ στην κοινωνία.

Η ενέργεια αυτή εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, δεδομένης της ήδη υπάρχουσας κοινωνικής αναταραχής για την παρεμβατικότητα της κυβέρνησης στη ζωή των πολιτών και τα media.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο ζήτημα στο πλαίσιο συνέντευξης και στο σημείο όπου αναφερόταν στο νόμο για το Ίντερνετ, έναν νόμο στον οποίο έχει ασκηθεί έντονη κριτική τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει