Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίβεο και οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη επιλογή, δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως οι προεδρικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν έως τις 25 Μαΐου.

«Σήμερα εγκατέλειψε το Κίεβο, εκατομμύρια Ουκρανοί βλέπουν μόνο μια επιλογή, τις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Κλίτσκο στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 5, έχοντας δηλώσει νωρίτερα ότι δημοσιογράφοι είχαν μπει χωρίς καμιά δυσκολία στην κατοικία του προέδρου, που συνήθως φρουρείται αυστηρά, σε προάστιο του Κιέβου.

Διαδηλωτές βρίσκονται σε απόσταση πενήντα μέτρων από την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου στο κέντρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ζητούμε τη διενέργεια πρόωρων προεδρικών εκλογών έως τις 25 Μαΐου», δήλωσε, «το κοινοβούλιο οφείλει να υιοθετήσει απόφαση με την οποία να ζητεί από τον Γιανουκόβιτς να δώσει την παραίτησή του».

Πού ακριβώς βρίσκεται ο Γιανουκόβιτς παραμένει άγνωστο αν και είχε ανακοινωθεί πως σήμερα θα επισκεπτόταν την πόλη Χαρκίφ.