Στην Ουκρανία εξακολουθεί να βρίσκεται ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όπως δήλωσε στο Reuters πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, μετά τις αναφορές πως η προεδρική κατοικία είναι άδεια και αφύλαχτη κι έπεσε στα χέρια των διαδηλωτών αλλά και τις δηλώσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλιτσκο πως ο Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίεβο.

«Είναι καλά, είναι στην Ουκρανία», τόνισε  πηγή αν και όταν ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος βρίσκεται στο Κίεβο είπε «δεν μπορώ να απαντήσω».

Το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN μετέδωσε δήλωση της βουλευτού Anna Herman, που πρόσκειται στον Γιανουκόβιτς, η οποία τόνισε πως ο Ουκρανός πρόεδρος βρίσκεται στην πόλη Χαρκίφ, στα βορειοανατολικά.

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης του Γιανούκοβιτς, ο Βολίντιμιρ Ρίμπακ, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ουκρανοί διαδηλωτές δηλώνουν ότι έχουν τον έλεγχο του Προεδρικού Μεγάρου στο κέντρο του Κιέβου, την ώρα που οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ασκούν πίεση για την παραίτηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Δεν είναι κανείς εδώ, κανένας από τους αξιωματούχους του ή κάποιος άλλος που να έχει άμεση σχέση με τις υπηρεσίες του», δήλωσε ο Οστραπ Κρίβντικ, ηγετικό στέλεχος των διαδηλωτών. Πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές δεν παραβίασαν την πύλη για να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του μεγάρου.