Οι Ρώσοι ψήφισαν σε ποσοστό 73,55% υπέρ των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που ζητούσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κυρίως αυτή που του ανοίγει τον δρόμο για να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036, σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στο τέλος της ψηφοφορίας.

Τα αποτελέσματα αυτά αφορούν το 26,55% των εκλογικών τμημάτων διάσπαρτων στην τεράστια ρωσική επικράτεια και ανακοινώθηκαν από την κεντρική εκλογική Επιτροπή, ενώ τα τελευταία εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας) στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, έπειτα από ψηφοφορία που διήρκησε μια εβδομάδα.

Η κυβέρνηση έδωσε στις οικογένειες οικονομικά οφέλη σήμερα, τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές που επιτρέπουν στον Πούτιν να διεκδικήσει ξανά την προεδρία δύο φορές, μια προοπτική που προκάλεσε μικρή διαμαρτυρία από τους επικριτές του Κρεμλίνου στην Κόκκινη Πλατεία.

Ο κύριος αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι χαρακτήρισε χθες «τεράστιο ψέμα» τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των Ρώσων που εγκρίνουν μια συνταγματική αναθεώρηση η οποία θα επιτρέψει συγκεκριμένα στον Βλαντίμιρ Πούτιν να διατηρηθεί στην εξουσία έως το 2036.

Ο αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι απέρριψε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, γράφοντας στο μπλογκ του για «παραποίηση» και καλώντας τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν για τις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Στο Twitter ο Ναβάλνι έγραψε επίσης ότι «τίποτα δεν θα διευθετηθεί χωρίς να βγούμε στον δρόμο», αποφεύγοντας ωστόσο να καλέσει σε διαδηλώσεις στο άμεσο μέλλον.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.