Πούτιν, Ερντογάν και Ροχάνι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας

Οι τρεις ηγέτες καταδίκασαν την κατάληψη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου


ΚΟΣΜΟΣ
19:37
01/07/2020
Πούτιν, Ερντογάν και Ροχάνι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας
3
loading

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν συμφώνησαν ότι οι αρχές της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας πρέπει να τηρούνται από όλους και κανείς δεν μπορεί να τις υποσκάπτει.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, καταδίκασαν την έκνομη κατάληψη των κοιτασμάτων πετρελαίου και την οικειοποίηση των εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου και επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα τους να συνεχίζουν την συνεργασία τους ως την τελική εξάλειψη του «Ισλαμικού Κράτους» και άλλων τρομοκρατικών ισλαμιστικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία.

Αυτό αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, που εξεδόθη μετά τη συνάντηση κορυφής που πραγματοποίησαν σήμερα με την μορφή της βιντεοσύσκεψης, οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν και Χασάν Ροχανί.

Στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι οι πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, υπογραμμίζοντας ότι «η σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιτότητας της χώρας και συμφώνησαν, έχοντας αυτό ως στόχο να συντονίσουν τις προσπάθειες τους».

Παράλληλα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την παράνομη κατάληψη πετρελαιοπηγών και οικειοποίηση των εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου που ανήκουν στη Συρία.

Οι τρεις πρόεδροι δήλωσαν την αποφασιστικότητα του να συνεχίσουν τη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην Συρία, διασφαλίζοντας την προστασία των αμάχων και των αστικών υποδομών, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Οι πρόεδροι Πούτιν Ερντογάν και Ροχανί εξέτασαν λεπτομερώς την κατάσταση στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η ηρεμία «επί της γης» με την τήρηση των υπαρχουσών συμφωνιών για το Ιντλίμπ. Παράλληλα καταδίκασαν τις προσπάθειες που γίνονται να δημιουργηθούν στη Συρία, «νέες πραγματικότητες» με πρόφαση τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Οι τρεις πρόεδροι καταδίκασαν τις ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, τονίζοντας ότι παραβιάζουν την κυριαρχία της Συρίας και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, αλλά και την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης σε σχέση με τα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, η οποία συνιστά όπως επισημαίνουν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Οι τρεις ηγέτες κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία όπως και για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση, καταδίκασαν όλες τις μονομερείς κυρώσεις κατά της Συρίας και κάλεσαν την διεθνή κοινότητα να αυξήσει την αρωγή της προς τους πρόσφυγες της Συρίας, ενώ συμφώνησαν να συμβάλλουν στην ασφαλή και εκούσια επιστροφή τους στη Συρία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Έλα ρε ξανθό γένος, σοβαρά ε;

    ...και γι\' αυτό κουβαλήσατε (επιτρέψατε την εισβολή στην ουσία) μέσα στην Συρία τον Τούρκο, \"εγγύηση\" μιλάμε για την εδαφική της ακεραιότητα!!!! Ποιον κοροϊδεύετε;

  2. avatar SSNP

    Ο Ερντογάν υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας , εδώ γελάνε και οι κόκκοι άμμου της Παλμυρας.

  3. avatar Last 60

    Τι πρόεδροι μου τσαμπουνάτε , πείτε το σωστά , τρεις δικτάτορες του κερατά που δεν έχουν αφήσει άρθρο του διεθνούς δικαίου που δεν το έχουν παραβιάσει και κόπτονται για τον λαό και την ακεραιότητα της Συρίας . Τελικά δεν υπάρχει τσίπα . Δώστε μου μια ντουζίνα πυραύλους του Κιμ και σας λέω για πότε βάζουν όλοι μυαλό . Ο Πούτιν για την Κριμαία δεν ξέρει κάτι , ο Ιρανός και ο Ερντογάν για Συρία δεν ξέρουν επίσης . Για την Κύπρο ούτε ξέρουν , ούτε είδαν , ούτε άκουσαν , ούτε κατάλαβαν . o tempora , o mores .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει