Παρά τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσαν οι καταγγελίες του 35χρονου Ντμίτρο Μπουλάτοφ για φρικτά βασανιστήρια από ανθρώπους τους καθεστώτος, η κυβέρνηση της Ουκρανίας εξέδωσε λίγες ώρες αργότερα ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο και άλλα τρία ηγετικά στελέχη του κινήματος που διοργανώνει πορείες με μηχανές και οχήματα στο Κίεβο.

Ο 35χρονος, ο οποίος υπήρξε ένας από τους ηγέτες του Automaidan, αγνοούνταν εδώ και ημέρες και σήμερα εμφανίστηκε στην τηλεόραση- στο ουκρανικό δίκτυο TV 5th – καταγγέλλοντας ότι τον απήγαγαν, τον βασάνισαν και τον σταύρωσαν άνθρωποι του καθεστώτος που μιλούσαν ρωσικά.

Ιατρικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι υπέστη ακρωτηριασμό στο αυτί, και φέρει εκτεταμένα τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα.

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς έφτασαν στην κλινική όπου αναρρώνει ο ακτιβιστής για να τον συλλάβουν ενώ έξω από το νοσοκομείο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές, πραγματοποιώντας πορεία συμπαράστασης στον Μπουλάτοφ.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, υπέγραψε το νόμο αμνηστίας στους διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων, σε μια νέα προσπάθεια να εξομαλύνει την πολιτική κρίση .

Ωστόσο, το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το ουκρανικό υπουργείου Εσωτερικών αναζωπυρώνει τους φόβους για μια νέα “σύρραξη” στους δρόμους του Κιέβου, την ώρα μάλιστα που ο στρατός έχει καλέσει ανοιχτά τον Γιανούκοβιτς να λάβει επειγόντως μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα.