Η Ιταλία επλήγη σφοδρότατα από το φονικό πέρασμα του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2. Ωστόσο όπως όλες οι χώρες του κόσμου, ετοιμάζεται για την σταδιακή επάνοδο στην καθημερινότητα. Φυσικά τίποτα δεν θα είναι το ίδιο αλλά όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Ο Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως η Ιταλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη από τον κορονοϊό, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να επανέλθει η χώρα στους κανονικούς της – όσο είναι εφικτό – ρυθμούς.

Η κυβέρνηση προετοιμαζόταν για την επανέναρξη των επιχειρήσεων και εργάστηκε συστηματικά με τους επιστήμονες και τους ειδικούς για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού προγράμματος για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ένα από τα θέματα που απασχολεί πολύ κόσμο είναι το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ, όπου ο κόσμος δεν μπορεί να διατηρήσει την απόσταση των δύο μέτρων που θεωρείται ασφαλής για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού.

Μετά την ιδέα για τα πλεξιγκλας στις παραλίες και την απομόνωση των λουόμενων ήρθε και η σειρά των εστιατορίων. Μια πρώτη δοκιμή έκανε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Il Ciak στην περιοχή Τραστέβερε της Ρώμης, που δοκίμασαν μια πιθανή νέα εγκατάσταση.

Την τοποθέτηση πλέξιγκλας στην μέση του τραπεζιού ως διαχωριστικό. Το ζευγάρι κάθισε σε ένα τραπέζι δύο ατόμων και στο μέσο του τραπεζιού και κατά μήκος έχει τοποθετηθεί ένα κομμάτι πλέξιγκλας. Και μπορεί το διαχωριστικό να κάνει λιγότερο ρομαντικό αυτό το δείπνο, ωστόσο ο Βαλέριο Καλντερόνι (ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου) και η σύζυγός του Μαρτίνα, έχουν άφθονο χώρο για το φαγητό τους και εξακολουθούν να μπορούν να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους.