Πολλοί τη θεωρούν μια παράδοση ξεπερασμένη και ελιτίστικη. Στο Ντουμπάι, ωστόσο, ο χορός των debutantes με σκοπό τη γνωριμία με νεαρούς της υψηλής κοινωνίας, καλά κρατεί.

Κορίτσια «σε ηλικία γάμου» επέδειξαν την κομψότητα, τη χάρη και την αξιοπρέπειά τους στο The London Season Ball.

Συνοδευόμενες από εξίσου κομψούς συνοδούς, φόρεσαν τις όμορφες λευκές τουαλέτες τους, ως ένδειξη αθωότητας και αγνότητας, και επέδειξαν τις δεξιότητες που έμαθαν στη London Season Academy.

Ο χορός, που περιλάμβανε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ομιλίες, έγινε την περασμένη εβδομάδα στο ιδιωτικό Royal Island, κοντά στην ακτή του Ντουμπάι, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Εκεί συναντήθηκαν περίπου 150 μέλη της «αφρόκρεμας» της κοινωνίας από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα τα κορίτσια, ηλικίας από 16 έως 20 ετών, συμμετείχαν σε «μαθήματα» στο The Emirates Towers, όπου διδάχθηκαν τις απαραίτητες δεξιότητες για τη σωστή χειραψία, την προετοιμασία του απογευματινού τσαγιού κλπ.

Δέχθηκαν επίσης συμβουλές συμπεριφοράς από την ΑΜ την πριγκίπισσα Καταρίνα της Γιουγκοσλαβίας, τη Δούκισσα του Σόμερσετ και τον Σερ Tobias Clarke.

Η εκδήλωση βασιζόταν στον ιστορικό χορό Queen Charlotte’s Ball, που διοργανωνόταν κάθε χρόνο στο Λονδίνο.

Έως το 1958, νεαρές debutantes παρουσιάζονταν στη Βασίλισσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μέχρι που ο πρίγκιπας Φίλιππος χαρακτήρισε τη διαδικασία «ανόητη».

Η εκδήλωση έχει πάντως τις ρίζες της στο 1780 όταν πρωτοδιοργανώθηκε από τον Βασιλιά Γεώργιο ΙΙΙ για τον εορτασμό των γενεθλίων της συζύγου του, και θεωρήθηκε τελετουργικό «ενηλικίωσης» για τα κορίτσια της ανώτερης τάξης.


Δείτε τις φωτογραφίες…