Περιουσία 65,2 δισ. δολαρίων διαθέτει, σύμφωνα με το Forbes, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Παρά το ξεκάθαρο «οικονομικό» του προβάδισμα, έναντι όλων των υπολοίπων συνυποψηφίων του, και παρότι ξόδεψε πάνω από μισό δισεκατομμύριο στην προεκλογική του εκστρατεία, ο Μπλούμπεργκ δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε μία από τις πολιτείες στις οποίες διεξαγόταν η ψηφοφορία χθες, «Σούπερ Τρίτη».

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης εκτιμάται πως δαπάνησε 500 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία για διαφημίσεις, στην προσπάθειά του να κάνει δυναμική είσοδο στην κούρσα των Δημοκρατικών — δεν είχε πάρει μέρος στις τέσσερις προηγούμενες ψηφοφορίες. Μια ανάλυση του NBC News κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο λόγος της διαφημιστικής δαπάνης του Μπλούμπεργκ έναντι αυτής του Μπάιντεν ήταν 50:1, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όμως ο καταιγισμός διαφημιστικών μηνυμάτων εκ του αποτελέσματος δεν άρκεσε: ο πρώην δήμαρχος δεν επικράτησε παρά μόνο στην αμερικανική περιοχή των νησιών Σαμόα, αν και ξεπέρασε το 15% που απαιτείτο για να εξασφαλίσει αντιπροσώπους στο κομματικό συνέδριο σε πολλές πολιτείες.

Δύο αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το CBS και το NBC, μετέδωσαν πως ο Μπλούμπεργκ θα «επανεξετάσει» την κατάσταση σήμερα. Δημόσια πάντως, ο Μπλούμπεργκ προσπάθησε να δώσει την εντύπωση ότι συνεχίζει κανονικά.