Ροζ σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Παραγουάη μετά την αποκάλυψη του CNN ότι εκατοντάδες δάσκαλοι συμμετείχαν σε χορό με στρίπερς κατά τη διάρκεια μιας επίσημης εκδήλωσης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, οι αρχές της Παραγουάης εξετάζουν ένα βίντεο που έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο και δείχνει ημίγυμνους άνδρες να χορεύουν με καθηγήτριες ενώ οι υπόλοιποι τους επευφημούν και χειροκροτούν.

Τα ΜΜΕ της χώρας περιγράφουν το γεγονός ως ένα «ερωτικό πάρτι» στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 800 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν, μάλιστα, άδεια να λείψουν από τις αίθουσες τους και να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Σύμφωνα, όμως, με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Παραγουάης, οι δάσκαλοι δεν συζήτησαν μόνο τα εκπαιδευτικά προγράμματα!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, 79 διευθυντές σχολείων συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα ράντσο 25 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα.

Η παρουσία των στρίπερς, τονίζουν αξιωματούχοι, δεν ήταν προγραμματισμένη και βρέθηκαν στην εκδήλωση χωρίς τη συγκατάθεση των διοργανωτών.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών του Δημοσίου περιέγραψε το γεγονός ως ανήθικο και ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων.