Σε δημοπρασία σχέδια και κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο

Το ένα πέμπτο της περιουσίας του πέρασε στα χέρια της εγγονής του Μαρίνας


ΚΟΣΜΟΣ
3:26
06/02/2020
Σε δημοπρασία σχέδια και κεραμικά του Πάμπλο Πικάσο
loading

Το Sotheby's βγάζει σε δημοπρασία ένα θησαυρό έργων του Πάμπλο Πικάσο, με τη διορία για τα χτυπήματα να λήγει στις 6 Φεβρουαρίου.

Η συλλογή περιλαμβάνει σχέδια της κυβιστικής περιόδου του Πικάσο (δεκαετία του 1910) και μια επιλογή από μοναδικά κεραμικά που αναδεικνύουν τη λατρεία του στα πρόσωπα και την προσωπογραφία.

Τα έργα που προσφέρονται στη δημοπρασία -στην οποία έχει δοθεί ο τίτλος «Πρόσωπο με πρόσωπο»- κληρονομήθηκαν από τη Μαρίνα Πικάσο, το 1973 όταν πέθανε ο Πάμπλο Πικάσο.

Η Μαρίνα είναι η κόρη του Πάουλο, γιου του Πικάσο από τον πρώτο γάμο του με τη Ρωσίδα μπαλαρίνα Όλγκα Χόλχοβα. Η Μαρίνα, σύμφωνα με την «The Daily Telegraph», περιέγραφε τα παιδικά της χρόνια ως μίζερα, καθώς με τον πατέρα της να είναι αλκοολικός, αναγκαζόταν συχνά να ικετεύει τον παππού της να του δώσει χρήματα.

Ο Πικάσο δεν έκανε ποτέ διαθήκη, αλλά όταν πέθανε το ένα πέμπτο της κληρονομιάς πέρασε στα χέρια της Μαρίνας (περίπου 10.000 έργα τέχνης).

Έχει πωλήσει και στο παρελθόν έργα Πικάσο, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μερικές φορές για να συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό, μέσω του εκλιπόντος Ελβετού εμπόρου έργων τέχνης και ειδικού στον Πάμπλο Πικάσο, Γιαν Κρούγκιερ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει