Κίνα: Η συμπεριφορά των ΗΠΑ αντίκειται στους βασικούς κανόνες των διεθνών σχέσεων

«Η πολιτική της ισχύος δεν είναι ούτε δημοφιλής ούτε βιώσιμη»


ΚΟΣΜΟΣ
10:51
06/01/2020
Κίνα: Η συμπεριφορά των ΗΠΑ αντίκειται στους βασικούς κανόνες των διεθνών σχέσεων
2
loading

Για επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή λόγω των χειρισμών των ΗΠΑ κάνει λόγο η Κίνα, καλώντας Ουάσιγκτον και Τεχεράνη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.

«Η πολιτική της ισχύος δεν είναι ούτε δημοφιλής ούτε βιώσιμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ. «Η επικίνδυνη στρατιωτική συμπεριφορά των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες αντίκειται στους βασικούς κανόνες των διεθνών σχέσεων», πρόσθεσε.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να μην καταχρώνται τη δύναμή τους και ζητάμε από όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης», τόνισε ο Γκενγκ, ενώ πρόσθεσε ότι η Κίνα «ανησυχεί πολύ» για την αντιπαράθεση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ.

Εξάλλου το Πεκίνο επέκρινε τις ΗΠΑ επειδή απείλησαν να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράκ σε απάντηση στην απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου σχετικά με την απομάκρυνση των αμερικανικών και άλλων ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα.

«Η Κίνα είναι σταθερά αντίθετη στις αδικαιολόγητες απειλές για την επιβολή κυρώσεων», επεσήμανε ο Γκενγκ. «Ελπίζουμε οι ενδιαφερόμενες χώρες, κυρίως οι μεγάλες χώρες εκτός της περιοχής, να μπορέσουν να κάνουν περισσότερα για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και να αποφεύγουν να αναλαμβάνουν δράσεις που κλιμακώνουν την περιφερειακή ένταση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar SER 30

  «Η πολιτική της ισχύος δεν είναι ούτε δημοφιλής ούτε βιώσιμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ. «Η επικίνδυνη στρατιωτική συμπεριφορά των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες αντίκειται στους βασικούς κανόνες των διεθνών σχέσεων», πρόσθεσε. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΣΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΟΞΥΛΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΧΟΓΚΚΟΓΚ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ . ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ! ΚΑΛΑ ΑΣΤΟ .

  1. avatar Χαχαχαχα

   Μπράβο ρε συ. Του έκανες τα μούτρα κρέας μιλάμε.
   Στην Ελλάδα βρίζουμε την κυβέρνηση που αφήνει τους μπαχαλάκηδες να κυβερνούν τα Εξάρχεια, αλλά ο Κινέζος θα πρέπει να κάνει τον "κινέζο" σε αυτούς που επιθυμούν να κυβερνούν το Χογκ Κογκ ερήμην του. Επίσης, μίλησε για "διεθνείς σχέσεις", όχι για δημοκρατία. Κατα τ άλλα, ψηφίζεις κιόλας φαντάζομαι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει