Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον ζήτησε σήμερα συγγνώμη, επειδή ανήρτησε στο Twitter ένα μήνυμα σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου του για την επιχειρηματικότητα στη Νότια Αφρική, το οποίο συνόδευε με μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζονται μονάχα λευκοί.

«Είναι φανταστικό που βρίσκομαι στη Νότια Αφρική για να λανσάρω το νέο κέντρο Μπράνσον για την επιχειρηματικότητα. Έχουμε στόχο να γίνουμε η καρδιά της επιχειρηματικότητας στη νότια Αφρική» ήταν το tweet που ανήρτησε χθες ο Μπράνσον μαζί με μια φωτογραφία, όπου πόζαρε με 8 νέους, όλοι τους λευκοί.

Η φωτογραφία προκάλεσε κατακραυγή στη Νότια Αφρική, μια χώρα που παραμένει δηλητηριασμένη από τις φυλετικές εντάσεις, 25 χρόνια μετά την επίσημη πτώση του καθεστώτος του απαρτχάιντ.

«Έχετε ανάγκη από περισσότερους μαύρους στις φωτογραφίες σας και στα σχέδιά σας» αντέδρασε ένας χρήστης του Twitter.

«Πού βρήκατε τόσους λευκούς στη Νότια Αφρική» διερωτήθηκε ένας άλλος χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που οι μαύροι αντιπροσωπεύουν το 80% και πλέον του πληθυσμού της χώρας.

Από αυτή τη φωτογραφία «λείπει προφανώς η ποικιλομορφία. Συγγνώμη» έγραψε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

«Το κέντρο Μπράνσον για την επιχειρηματικότητα φτιάχτηκε για όλους τους Νοτιοαφρικανούς» διαβεβαίωσε ο δισεκατομμυριούχος, χωρίς να αναρτήσει φωτογραφία αυτή τη φορά.