Υποβαθμίζεται από το Ιράν η ποσότητα αργού στο νέο κοίτασμα πετρελαίου

Είναι έκτασης 2.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθους 3,1 χιλιομέτρων


ΚΟΣΜΟΣ
17:31
11/11/2019
Υποβαθμίζεται από το Ιράν η ποσότητα αργού στο νέο κοίτασμα πετρελαίου
loading

Υποβαθμίστηκε από τον υπουργό Πετρελαίου του Ιράν Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκανέχ η ποσότητα αργού στο νέο κοίτασμα πετρελαίου που είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί, λέγοντας ότι προσθέτει μόνον 22,2 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού στα γνωστά αποθέματα της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του κοιτάσματος και «τις τεχνικές που έχουμε σήμερα», «η ποσότητα (πετρελαίου) που μπορεί να εξορυχθεί (από το νέο κοίτασμα) είναι 22,2 δισεκατομμύρια βαρέλια», δήλωσε ο Ναμντάρ Ζανγκανέχ σε δημοσιογράφους.

Ο Ροχανί δήλωσε χθες ότι η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία «βρήκε ένα κοίτασμα πετρελαίου με (αποθέματα που εκτιμώνται σε) 53 δισεκατομμύρια βαρέλια» ανάμεσα στις πόλεις Ομιντιγέχ και Μποστάν, στο Χουζεστάν, μια επαρχία στο νοτιοδυτικό Ιράν.

«Πρόκειται για ένα μικρό δώρο στην κυβέρνηση του λαού του Ιράν», πρόσθεσε ο Ροχανί, την ώρα που η οικονομία της χώρας υποφέρει από τις επιπτώσεις των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν εκ νέου στην Τεχεράνη από τις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2018 μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες του Reuters.

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Πετρελαίου, ο αριθμός των 53 δισεκατομμυρίων βαρελιών που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Ροχανί ανταποκρίνεται στο σύνολο των αποθεμάτων που βρέθηκαν σε αυτήν την περιοχή, στην οποία το Ιράν είχε ήδη βρει προηγουμένως πέντε κοιτάσματα συνολικών αποθεμάτων «31 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το νέο κοίτασμα είναι έκτασης 2.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθους 3,1 χιλιομέτρων.

Ο «αριθμός των βαρελιών που προστίθενται (στα αποθέματα της χώρας) από το νέο κοίτασμα είναι 22,2 δισεκατομμύρια», σημείωσε ο Ζανγκανέχ.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο «Στατιστικό Απολογισμό Παγκόσμιας Ενέργειας» που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από τον βρετανικό πετρελαϊκό όμιλο BP, το Ιράν διαθέτει τα τέταρτα αποδεδειγμένα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, μετά την Βενεζουέλα, την Σαουδική Αραβία και τον Καναδά. Αυτά ανέρχονται σε 155,6 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει