Είναι ανάγκη να υπάρξει καλύτερη διανομή των πληροφοριών ώστε να προστατευθεί καλύτερα το περιβάλλον και να προληφθούν μελλοντικά δυστυχήματα σε πετρελαϊκές εξέδρες, όπως αυτό που συνέβη στις 20 Απριλίου με την έκρηξη στην πετρελαϊκή εξέδρα Deepwater Horizon της BP στον Κόλπο του Μεξικού, συμφώνησαν οι ηγέτες της G20.

«Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να μοιραζόμαστε τις καλύτερες πρακτικές για να προστατεύουμε το θαλάσσιο περιβάλλον, να προλαμβάνουμε ατυχήματα στην εξωχώρια εκμετάλλευση και ανάπτυξη, καθώς και στη μεταφορά, και να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειές τους», αναφέρει η G20 στην τελική ανακοίνωση.

Ωστόσο οι ηγέτες της G20 δεν περιέλαβαν στην τελική ανακοίνωσή τους τη δέσμευση να επενδύσουν σε φιλική προς το κλίμα παραγωγή ενέργειας.

Προηγούμενα σχέδια της τελικής ανακοίνωσης ανέφεραν ότι τα μέλη της G20 «επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για … επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια».

Όμως η φράση αυτή απαλείφθηκε από την τελική εκδοχή, η οποία αντ’ αυτής επαναλαμβάνει τη «δέσμευση (των ηγετών) για μια πράσινη ανάκαμψη και για βιώσιμη παγκόσμια ανάπτυξη».

Τα μέλη της G20 διαφωνούν έντονα στο ζήτημα του κλίματος. Η ΕΕ και η Ιαπωνία έχουν ήδη δεσμευτεί να κάνουν βαθιές περικοπές στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, όμως άλλες ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες διαφωνούν για το ποιός πρέπει να κάνει περικοπές και πόσο μεγάλες.