Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σαντιάγκο, Χιλή: Καζάνι που βράζει η χώρα

Εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι άνθρωποι που κατέβηκαν στους δρόμους του Σαντιάγκο και αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να απαιτήσουν τη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Πινιέρα.

Η χώρα μοιάζει με καζάνι που βράζει, καθώς οι διαδηλωτές δεν δείχνουν καμία διάθεση υπαναχώρησης, ενώ δεν φαίνονται να πείθονται από τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Οι διαμαρτυρίες έχουν διάρκεια σχεδόν δύο εβδομάδες και έχουν «παραλύσει» μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας, ενώ αναγκαστική κρίθηκε η ακύρωση δύο μεγάλων διεθνών συνόδων κορυφής.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Στο έλεος της πύρινης κόλασης

Οι μεγάλες πυρκαγιές που καίνε την Καλιφόρνια συνεχίζουν να μαίνονται, καθώς οι φλόγες, ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους, συνεχίζουν να καταστρέφουν σπίτια και να εξαναγκάζουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η… κόλαση που ζουν οι άνθρωποι της περιοχής πήρε και όνομα, Hillside, ενδεικτικό του σκηνικού που έχει δημιουργηθεί. Τα αίτια που ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο παραμένουν άγνωστα…

Βαρκελώνη, Καταλονία: Αποφασισμένοι να μην φύγουν από τους δρόμους

Στην πλατεία Ουνιβερσιτάτ, στην «καρδιά» της Βαρκελώνης, εκατοντάδες νέοι -κυρίως φοιτητές- εγκατέστησαν έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό, με περίπου πενήντα σκηνές, στο οποίο δεσπόζουν πανό και πλακάτ με συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Η διαμαρτυρία για τη φυλάκιση 12 ηγετικών στελεχών του αυτονομιστικού κινήματος συνεχίζονται και κάποιο δείχνουν αποφασισμένοι να μην το… κουνήσουν από τις θέσεις «μάχης».

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Δεν βλέπει την ώρα για το Brexit

Η αβεβαιότητα για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το Brexit προβληματίζουν όχι μόνο την πολιτική ηγεσία της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Η χώρα οδηγείται ολοταχώς σε εκλογές, τις πρώτες που θα γίνουν μήνα Δεκέμβριο, έπειτα από το 1923.

Ωστόσο, οι υπέρμαχοι της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πτοούνται και συνετίζουν να θέλουν να γίνει πράξη. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός διαδηλωτή έξω από το Κοινοβούλιο, ο οποίος τόνιζε με κάθε τρόπο πόσο πολύ θα ήθελε το Brexit.

Αθήνα, Ελλάδα: Επιβλητικός ο Παρθενώνας, ακόμη και σε βροχερό φόντο

Πρόκειται πιθανότατα για το πιο ιδιαίτερο μνημείο σε όλο τον κόσμο, που η ομορφιά του μπορεί να συγκριθεί με ελάχιστα παγκοσμίως. Ο Παρθενώνας είναι επιβλητικός ακόμη και σε ένα βροχερό σκηνικό, με μια λιμνούλα που έχει σχηματιστεί να αντικατοπτρίζει τη μορφή ενός τουρίστα, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να ανέβει στον Ιερό Βράχο, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αθήνα.

Ερεβάν, Αρμενία: Ανάπαυση για τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ προχώρησε σε ένα «ιστορικό ψήφισμα», καθώς αναγνώρισε επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Η απόφαση αυτή έχει ιστορικό χαρακτήρα, εκτός από συμβολικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα βρουν την… ηρεμία τους εκατομμύρια ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα, την τριετία 1915-18.

Η εικόνα από το μνημείο του Tzitzernakaberd, που είναι αφιερωμένο στα θύματα μαζικών δολοφονιών από τους Οθωμανούς Τούρκους, στην πρωτεύουσα Ερεβάν, «μιλάει» από μόνη της.

Καμισλί, Συρία: Λίγο φως στο συνεχές σκοτάδι του πολέμου

Κεριά φωτίζουν στους τάφους ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου, στην πόλη Καμισλί, στη βόρεια Συρία.

Χιλιάδες κόσμου έχει χάσει τη ζωή του όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα, ενώ εκατομμύρια πολίτες της αναγκάστηκαν να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Μάλιστα, όλα τα πρόσφατα γεγονότα δεν δείχνουν ότι οι κανονικοί ρυθμοί θα επανέλθουν σύντομα.

Βαγδάτη, Ιράκ: Ένας φαύλος κύκλος διαδοχικής βίας

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες υπολογίζονται από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βαγδάτη, με τους διαδηλωτές να έχουν ως στόχο να εισέλθουν στη βαριά φρουρούμενη «Πράσινη Ζώνη». Η ένταση στην ιρακινή πρωτεύουσα έχει χτυπήσει… κόκκινο και μένει να φανεί πότε -και αν- θα υποχωρήσει.