Με λαμπρότητα έγινε στην Ιαπωνία η επίσημη ενθρόνιση του αυτοκράτορα Ναρουχίτο.

Ατύπως, ο 59χρονος βρισκόταν στη θέση του αυτοκράτορα από τον Μάιο, μετά την αποχώρηση του πατέρα του, του τότε αυτοκράτορα Ακιχίτο.

Επισήμως όμως μόνο με τις σημερινή τελετή και όλα τα παραδοσιακά τελετουργικά έγινε κανονικά η ενθρόνισή του.

Η παρέλαση που θα συνόδευε την ενθρόνιση αναβλήθηκε με φόντο το γονικό πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπις από τη χώρα, ο οποίος άφησε πίσω του 80 νεκρούς και σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Για τη Sokui no Rei – την τελετή της ενθρόνισης-  ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο κάθισε στον επιβλητικό θρόνο Takamikura και διάβασε μια επίσημη δήλωση, φορώντας το ειδικό ένδυμα που οι αυτοκράτορες φορούν μόνο σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις.

«Ορκίζομαι να δρω με βάση το σύνταγμα και να ανταποκριθώ στην ευθύνη μου ως σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού» δήλωσε ο αυτοκράτορας, όπως μεταδίδει το BBC, με την αυτοκράτειρα Μασάκο στο πλευρό του.

Τον λόγο πήρε και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ενώ ο κόσμος ζητωκραύγαζε «Banzai», που σημαίνει «ζήτω ο αυτοκράτορας».

Παρόντες ήταν και πολλοί εκπρόσωποι ξένων κρατών, όπως ο πρίγκιπας Κάρολος, ο βασιλιάς Κάρολος Γουστάβος της Σουηδίας, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο βασιλιάς της Καμπότζης Norodom Sihamoni, ο πρόεδρος της Ινδίας Ram Nath Kovind,το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας κ.ά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.