Η κατάσταση του Νέλσον Μαντέλα είναι «πολύ κρίσιμη» και «όλα μπορεί να συμβούν» δήλωσε η κόρη του Makaziwe Mandela μετά την εσπευσμένη άφιξη όλης της οικογένειας στο νοσοκομείο της Πραιτόρια όπου νοσηλεύεται από τις 8 Ιουνίου ο 94χρονος ηγέτης.

«Επαναλαμβάνω πως ο Tata (ο πατέρας) είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και όλα μπορεί να συμβούν αλλά θέλω να υπογραμμίσω και πάλι πως μόνο ο Θεός ξέρει πότε είναι η ώρα κάποιος να φύγει», πρόσθεσε, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Νοτίου Αφρικής.

«Είναι ακόμα εκεί», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο SABC. «Δεν θα πω ψέματα, δεν δείχνει καλά. Αλλά όταν του μιλάμε απαντά και προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια του. Μπορεί να εξασθενεί αλλά είναι ακόμα εκεί», πρόσθεσε.

Οι συγγενείς του Μαντέλα που είχαν κληθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο έφυγαν πριν λίγο.
Φεύγοντας τα μέλη της οικογένειας του «Μαντίμπα» μάζεψαν μερικά από τα λουλούδια που είχαν αφήσει οι πολίτες έξω από το νοσοκομείο.

Μία από τις εγγονές του Μαντέλα, η Ndileka, δήλωσε πως η κατάστασή του ήταν κρίσιμη αλλά σταθερή.

Μια άλλη εγγονή του, η Zoleka, είπε πως ήταν δύσκολες οι ώρες για την οικογένεια. «Είναι σε σταθερή κατάσταση και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξή τους», πρόσθεσε.