Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο καταζητούμενος από τις ΗΠΑ και κατηγορούμενος για κατασκοπεία, Έντουαρντ Σνόουντεν, εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο, λύνοντας το μυστήριο για το που βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ο Σνόουντεν είναι ελεύθερος να φύγει και θα πρέπει να το κάνει το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Φινλανδία.

Ο ρώσος πρόεδρος επέμεινε στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει συνάψει με τις ΗΠΑ μια συμφωνία έκδοσης, αλλά σημείωσε ότι «όσο πιο γρήγορα ο Σνόουντεν επιλέξει έναν προορισμό, τόσο το καλύτερο θα είναι για την Ρωσία και για τον ίδιο».

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ελπίζει η υπόθεση αυτή να μην επηρεάσει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον, η οποία επιζητεί η Ρωσία να τον παραδώσει στις ΗΠΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα δεν θα τον παραδώσει, ενώ παράλληλα απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες για τη Ρωσία όσον αφορά την υπόθεση αυτή χαρακτηρίζοντάς τις «ανοησίες».