Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο δήλωσε χθες ότι είναι πρόθυμος, αν του ζητηθεί, να εξετάσει, όπως και ο Ισημερινός, τη δυνατότητα χορήγησης πολιτικού ασύλου στον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον πρώην σύμβουλο της NSA ο οποίος κατηγορείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατασκοπεία.

«Δεν έχουμε λάβει επίσημη αίτηση, αλλά αν αυτό συμβεί, θα το εξετάσουμε», είπε ο Μαδούρο μετά από την συνέντευξη Τύπου στο Πορτ ε Πρενς της Αϊτής με τον ομόλογό του, Μισέλ Μαρτελί, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας.

«Ο Σνόουντεν θα πρέπει να λάβει παγκόσμια βοήθεια για τις πληροφορίες που αποκάλυψε. (…) Τι θα συνέβαινε αν ο κόσμος μάθαινε ότι η Βενεζουέλα έκανε κατασκοπεία;», αναρωτήθηκε ο αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας.

Νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι ο 29χρονος αμερικανός, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 30 ετών στη χώρα του για τις αποκαλύψεις που έκανε για το πρόγραμμα κατασκοπείας από την NSA, είναι ακόμη στην περιοχή διέλευσης στο αεροδρόμιο της Μόσχας.